Ordna med bra belysning på din bil

Moderna bilar har idag väldigt god belysning. Det är ofta xenonbelysning, men även ny teknik med LED-ljus. Trots det finns det tillfällen då den moderna belysningen inte riktigt räcker till utan du känner att du behöver kunna se bättre. Även när det gäller extraljus har utvecklingen gått fort. Du kan idag köpa en ljusramp som är bestyckad med LED-lampor att sätta fram på bilen. Ta en titt på nätet där finns ett stort urval av den extrabelysning du kan tänkas behöva.

Tidigare var det inte möjligt att sätta på för mycket extra ljus. På 1960 talet då Carlsson på taket var en svensk framgångsrik rallyförare, räckte inte strömmen tid. Fick föraren motorstopp så var det ofta kört. Den lilla stund alla ljusen var på med motorn stoppad räckte för att dra ur batteriet helt och hållet. Oftast fanns det då åskådare som kunde knuffa igång bilen. Men det var ju på rallybanan det.

Det är alltså tillåtet att förbättra belysningen på din egen standardbil även om du inte kör rally. Du får blanda halogenlampor med xenonlampor som du vill men du får inte använda extraljus och halvljus samtidigt.